Follow Terug naar de homepage

  Oke, terug naar het begin. Hey, ik ben Kyra en ik maak veel te vaak beslissingen zonder er goed over na te denken. Zo had ik, voordat ik het zelf doorhad, al een mail gestuurd naar een theater in Antwerpen. Met de inhoud of ik daar stage zou kunnen lopen, voor 5 maanden. Uitgenodigd voor een gesprek en lang verhaal kort : ik werd aangenomen! Geluksdansje.

  0P7A2402

  De welbekende kamerstress, die erna kwam, daar had ik nog niet over nagedacht : grote kamer in een buitenwijk? Kleine kamer in het centrum? Appartement en dan een halfuur met de bus? ZOVEEL OPTIES. Maar echt, ik weet niet eens meer waar ik allemaal heb gekeken. Het feit dat ik Antwerpen ook nog helemaal niet kende hielp ook niet echt bij mijn zoektocht, maar goed, uiteindelijk kwam ik op een site. En zoals altijd, had ik mijn telefoon al in mijn hand om te bellen voordat ik het door had. “Hey, ja tuurlijk, hier kun je ook huren voor 5 maanden.” YES! Hetzelfde weekend ging ik nog kijken, samen met paps naar Antwerpen. Gezellig.

  0P7A2384

  Het was het enige studentenhuis waar ik was gaan kijken, een groot oud scheepsgebouw(?) met een mooie graffitimuur ernaast en heel veel hipsterwinkeltjes in de buurt. (OHJA! En een wasserette, ook handig.) Ik heb heel veel geluk dat dit huis goed voelde, want echt andere opties had ik niet. Wat dus een extra pluspunt is (waar ik dus ook pas net achter kom nadat ik hier al 21 dagen woon) is dat ik echt vlakbij het water woon. En de zonsondergang is hier prachtig, JA ECHT. Ik ben nu nog vrolijker dan ik al was.

  Ik heb heel wat huisgenoten, 21 om precies te zijn. Kalm! Dat klinkt heel veel, maar de mensen die ik tot nu toe heb ontmoet zijn allemaal heel vriendelijk. Eergisteren zaten we met een heleboel in onze keuken, boxen en wijntjes op de tafel. Prima avond.

  En deze avond spendeerde ik aan de Schelde, kijkend naar de zonsondergang. Het was er verassend druk, aangezien het er een beetje uitzag als een verlaten terrein. Maar goed, gezellig.

  0P7A2365

  De komende maanden is mijn doel om zoveel mogelijk van deze stad te ontdekken, ik wil de haven bekijken en naar MAS. (Bloggers in bloggerscafé vertelden mij namelijk dat je daar heel tof kunt fotograferen, dat moet ik zien.) Twee van mijn huisgenootjes stuurden mij ook een berichtje, ze wilden wel model spelen voor mij. Alles is al compleet, nu nog goede plaatjes schieten. En een datum prikken, want het studentenleven is écht niet alleen maar feesten en leuke dingen doen hoor.

  0P7A22890P7A2373

  Ik kan hier wel aan wennen, denk ik.

   

  0 Comments

  Geef een reactie