Follow Terug naar de homepage

   

   

   

  We maken allemaal wel eens foto’s van onszelf. Of het nou een selfie met je beste vriendin is of een foto waarbij je je webcam laat aftellen of een foto van je camera met afstandsbediening is maakt dan eigenlijk helemaal niks uit.

   

  Sinds een tijdje vind ik het heerlijk om zelfportretten te maken, ik stop er veel tijd in en vind ik heel leuk om te doen. Ik kan er mijn emoties goed mee uiten, en eerlijk : ik vind het ook leuk om een mooie feed te hebben op instagram.

  Ik kan een hele tijd bezig zijn met het uittekenen van ideeën voor selfies, voor sommige mensen is dat misschien raar en misschien zelfs wel onbegrijpelijk. Maar ik vind het nou eenmaal heerlijk en ik schaam me er niet meer voor. De onderstaande foto’s zijn allemaal “selfies” van afgelopen week en het leek mij leuk om dit topic elke week terug te laten komen. En uit te leggen wat de emoties zijn achter de foto’s en waarom ik ze zo heb gemaakt.

   

  Ik had afgelopen week ook een post gemaakt in facebookgroep “bloggerscafe” waarin ik vroeg of mensen toevallig kunstblogs kenden die uitlegden waarom ze kunst zo hadden gemaakt zoals ze het gemaakt hadden. En eigenlijk kende bijna niemand dit soort blogs, terwijl er wel heel veel mensen geïnteresseerd in waren. Ik wil hier al heel lang over schrijven, maar ik was bang dat het zweverig en stom zou zijn. Maar ik onthou steeds meer dat dit mijn blog is en dat ik hier kan plaatsen wat ik wil.

  0P7A0178

  De onderstaande foto heeft een vrij cliché denkbeeld, maar toch : een veel voorkomend denkbeeld. Veel mensen kijken in de spiegel, niet tevreden. Soms zelfs verdrietig. De plek waar je verdriet het beste kunt herkennen is in de ogen van de meeste mensen, maar die zijn in dit geval niet zichtbaar.

  0P7A0235

  Oke, ik moet toegeven niet al mijn foto’s hebben een hele diepe betekenis. Deze foto is vooral tot stand gekomen, doordat ik de oven openmaakte en vond dat het er cool uitzag. Ik maakte deze foto en om eerlijk te zijn vind ik hem best goed gelukt.

  0P7A0237

  Bij ons op de vensterbank staan prachtige cactussen, op deze foto kun je niet eens zien hoe groot ze zijn maar geloof mij maar : ze zijn gigantisch. En heel erg prachtig. 0P7A02371

  De groene kleuren van de cactus en de achtergrond, en de blauwe tinten van mijn trui geven deze foto een hele koele sfeer. Ik ben zelf dol op kleuren combinaties, vooral van koele kleuren meestal.

   

  0P7A0239

  Een vrij simpele foto, dit is een foto in de huiskamer. Daar hebben we een stenen muur, die prachtig staat in foto’s.

  0P7A0170

  Deze foto is gemaakt vlak voordat ik naar het ziekenhuis ging voor mijn infuus. (Ik krijg elke 8 weken een infuus maar daar zal ik een andere keer wel meer over vertellen.) Het was een hele regenachtige dag en ik dronk koffie in mijn pyjama, terwijl deze prachtige orchidee naast me stond.

  Ik besloot mijn camera buiten neer te zetten en een foto door het raam te maken zodat je de regendruppels goed kunt zien. De  weerspiegeling van het raam, de regendruppels en de vrolijke bloemen, maken deze foto een beetje dromerig. Zelf hou ik daar wel van, maar ik snap dat het niet voor iedereen is weggelegd.

  Zoals jullie misschien wel kunnen merken probeer ik steeds een beetje een nieuwe “stijl” van artikelen uit, ik ben van plan een paar topics te maken op mijn blog. Zo wilde ik deze “SelfieSunday” elke zondag terug laten komen, gewoon omdat ik het leuk vind en toch best veel selfies maak. Ik heb nog een aantal ideeën, maar die zullen jullie later deze week voorbij zien komen.

  Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen,

  Liefs,

  Kyraa.

  6 Comments
  1. Mariska maart 27, 2016

   Wat gaaf, zo experimenteren met foto's! Mooie resultaten :D

  2. Kyra Raadschilders maart 27, 2016

   Dankjewel Mariska! :)

  3. Kim maart 29, 2016

   Mooie foto's, lekker artistiek! Ik vind eigenlijk niks met met selfies - zolang ze er maar niet allemaal hetzelfde uitzien haha.

  4. Kyra Raadschilders maart 30, 2016

   Lief! Dankjewel :).

  5. Judith april 10, 2016

   Wat mooi! Doe je het met een zelfontspanner of een selfie stick ofzo?

  6. Kyra Raadschilders april 12, 2016

   Dankjewel! Ik doe dit met een afstandsbediening. :) (Canon RC-6 heet het)

  Geef een reactie