Follow Terug naar de homepage

  Deze week was ik in een tweedehands boekenwinkel, ik kom er wel vaker want soms vind je er echt pareltjes. Zo ook deze week weer. Ik deelde het boek al even kort op mijn facebook pagina, heel veel mensen waren er benieuwd naar dus ik besloot er een artikel over te schrijven.

  Ik kwam deze week in de Boekenwurm in Roosendaal om een pakketje op te halen. Achterin de winkel zag ik een rek staan met allemaal fotoboeken, ik kon het niet laten en moest toch echt eventjes gaan kijken. Een paar minuten later stond ik aan de kassa : 18 euro voor dit geweldige boek! Fotoboeken zijn altijd aan de duurdere kant, dus 18 euro voor een fotoboek met 360 pagina’s is echt een hele goede deal.

  IMG_6285IMG_6282

  Dit zijn de zijkant en de voorkant van het boek. Door de glimmende letters viel het mij gelijk op en voor ik het wist zat ik te bladeren in de boekenwinkel. Ik geniet altijd van fotoboeken met weinig tot geen tekst en veel foto’s. En dat is precies wat dit boek is, 360 pagina’s vol met foto’s.

  Terry Richardson staat bekend om zijn¬†expliciete foto’s en dat zie je in dit boek ook heel erg terug.

  IMG_6297 IMG_6298

  Dit zijn een aantal voorbeelden, dan snap je een beetje wat ik bedoel met “expliciete foto’s”. Wat ik zo krachtig vind aan zijn werk is dat de foto’s altijd zo puur zijn, niet netjes opgepoest en mooier gemaakt maar gewoon harde beelden van realiteit.

  boek IMG_6299 IMG_6294

  Buiten zijn expliciete foto’s laat hij ook een paar prachtige andere werken zien. Ik vind het prachtig hoe hij karakter vangt in zijn plaatjes. Ik heb het gevoel dat nadat ik deze afbeeldingen heb bekeken, ik Lady Gaga een beetje meer heb leren kennen.

  omslag IMG_6295

  Buiten de expliciete beelden en de “mooie” foto’s, wilde ik ook nog een paar van mijn favorieten delen. Ik heb het al eerder gezegd, maar ik ben dol op foto’s met mooie kleurcombinaties. En ook in deze foto’s vind ik dat heel sterk.

  De bovenste foto is Lady Gaga die een kusje geeft aan een hoofd gemaakt van piepschuim met een pruik. En de onderste foto is een foto van Gaga die net wakker wordt. Ze heeft in het boek een beetje beschreven hoe dat is gegaan, hij heeft haar letterlijk wakker geklikt voor deze foto’s.

  IMG_6300

  Kortom : een prachtig “nieuw” boek voor mijn collectie.

  Trouwens, voor de mensen die denken dat ze Terry Richardson niet kennen : hij is ook de director van de video van Wrecking Ball van Miley Cyrus.

  De foto’s die ik hier deel zijn dus echt maar een klein aantal van de foto’s die in het boek staan, als je het tof vindt is dit boek zeker een aanrader!

  Liefs,

  Kyraa.

  0 Comments

  Geef een reactie