Follow Terug naar de homepage

  De herfst is weer begonnen en dat betekent natuurlijk ook dat het weer kouder wordt en onze huidjes sneller droog worden. Ik kocht eigenlijk elk jaar gewoon creme van de kruidvat of etos om mijn huid te onderhouden, nu ben ik er dit jaar achtergekomen dat als je meer betaalt voor producten je vaak ook daadwerkelijk betere kwaliteit krijgt. Daarom besloot ik andere bloggers te geloven en eens naar de bodyshop te gaan. Ik was aangenaam verrast toen ik er binnenliep, het rook er superlekker en de medewerkster was enorm aardig. (Ik was trouwens naar de bodyshop outlet gegaan in Roosendaal) Ik wist niet zo goed welke body butter geur bij mij zou passen, maar de medewerkster liet me een aantal geuren ruiken. Ik zei dat ik opzoek was naar een warme geur voor de wintermaanden, toen kon ik kiezen tussen een notengeur of fruitgeur. Ik vind notengeur lekker ruiken in een parfum, maar in body butters vind ik het vaak niet zo prettig. Ik heb geen idee waarom.

  Uiteindelijk koos ik voor deze papaja variant, een heerlijke geur! Toen de medewerkster het op mijn hand smeerde kon ik niet stoppen met aan mijn hand ruiken, dit is de perfecte geur voor mij!

  IMG_5033

  De verpakking ziet er trouwens ook heel schattig uit, een lieve oranje kleur met een papaja erop.

  IMG_5043

  Natuurlijk heb ik ook een beetje research gedaan voor dit artikel, dit is wat ik op hun website vond.

  The Body Shop® was the first international cosmetics company to introduce fair trade to the cosmetics and toiletries industry in 1987. Through a unique Community Fair Trade (CFT) programme, The Body Shop® sources fine raw ingredients and accessories from the four corners of the globe, with a commitment to trade fairly with small-scale farmers, traditional artisans and rural co-operatives that are experts in their field. In exchange, we offer good trading practices and independence-building prices.

  Nou, dat klinkt al goed vond ik zo. Fair Trade producten maken mij altijd heel erg blij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet altijd even goed oplet, maar ik probeer er steeds meer op te letten. Toen Teske begin dit jaar stopte met het gebruiken van make-up die getest was op dieren, ben ik er ook meer op gaan letten. Producten van de bodyshop zijn dan ook niet getest op dieren en zijn geheel vegetarisch. Ze staan daar zo erg achter, dat ze er een hele pagina op hun website aan hebben toegewijd : http://www.thebodyshop.nl/waarden/AgainstAnimalTesting.aspx.

  Ik heb trouwens ook een foto gemaakt van de ingrediënten in deze body butter, ik heb er zelf niet zoveel verstand van, maar misschien is dit wel interessant voor de mensen die daar wel meer vanaf weten. Wat ik wel zie staan is dat er alcohol in deze butter zit, ik heb wel eens gehoord dat mensen daar niet zo goed tegen kunnen. Zelf ben ik daar niet zo gevoelig voor.

  IMG_5040

  IMG_5039

  De substantie van de body butter is dik, daarom vind ik het ook meer geschikt voor de koude maanden. Maar als je ook in de zomer last hebt van een droge huid is dit misschien ook dan geschikt voor jou. Ik heb sowieso niet echt last van een droge huid, ik vind het gewoon fijn om een lekkere body butter op te smeren.

  IMG_5044

  IMG_5045

  IMG_5051

  Kortom deze body butter is echt een aanrader. Het feit dat ik hem in de outlet kocht maakt het nog aantrekkelijker, normaal kost deze pot namelijk 16euro, maar ik kocht hem voor 8euro. YES!

  0 Comments

  Geef een reactie