Follow Terug naar de homepage

  Groen is de kleur van balans, hoop en geluk. Natuurlijk zijn er verschillende tinten groen, maar de meesten tinten zijn heel fris, rustig en kalmerend. Grappig toch? Hoeveel emotie een kleur bij je kan oproepen.

  Aangezien ik mediavormgeving studeer moet ik heel vaak dit soort kleurenonderzoeken doen, ik moet eerlijk zeggen dat ik het eerst een beetje onzin vond. Maar hoe meer ik me erin verdiep hoe interessanter ik het vind. Roepen kleuren daadwerkelijk zoveel emoties bij ons op?

  IMG_5381

  IMG_5389

  Op dagen dat ik heel veel stress heb ga ik vaak naar buiten om te fotograferen, het geeft me een veilig gevoel, laat me genieten van de kleine dingen. Want om te fotograferen moet je natuurlijk opletten op alle kleine dingen om je heen. Als je een kleur in gedachte neemt die je wil gaan fotograferen, verandert dit wel een beetje de “sfeer” van je dag.IMG_5390

  Zoals ik al eerder in dit artikel zei, groen is een kalmerende kleur. Dit heeft ook met de natuur te maken, om het heel plat te zeggen : groen is goed, rood is fout. Ik draag zelf eigenlijk nooit groene kleuren, dus ik heb geen idee of dat invloed heeft op mijn humeur. Ik merk wel dat ik in de vervelendere jaren van mijn leven veel zwart droeg, een hele donkere kleur die staat voor de dood en gevoeligheid.

  IMG_5387

  Inmiddels draag ik heel veel kleuren, ik merk dan ook dat ik een gelukkiger persoon ben dan wanneer ik alleen maar zwart droeg. Toen ik daarover ging nadenken, bedacht ik me eigenlijk pas wat een fotograaf echt kan doen met foto’s. Het maakt niet uit wat er op je foto staat, maar hoe het erop staat. En daar ben ik op het moment heel erg mee bezig. Het kleurgebruik, de sfeer die het bij me oproep, dat zijn dingen die voor mij heel belangrijk zijn. En dat is ook wat ik wil dat mijn kunst uitstraalt.

  IMG_5373

  Een heel ander artikel dan “normaal”, daarom ben ik heel benieuwd : zijn er mensen die dit leuk vinden om te lezen?

  Liefs, Kyraa.

  0 Comments

  Geef een reactie