Follow Terug naar de homepage

  Zoals vele van jullie inmiddels wel zullen weten ben ik een fotograaf. Ik ben nog geen super professionele fotograaf, met jaren ervaring, maar ik ben een fotograaf. Op zich ben ik heel erg tevreden met mijn portfolio, maar soms heb ik gewoon nog net wat extra inspiratie nodig. Vlak voor een fotoshoot kijk ik graag nog even een tijdschrift door, om het model eventueel te kunnen helpen met poses of naderhand om nog extra ideeen op te doen voor de bewerking.

  Kortom : het is altijd handig om een inspiratiebron naast je te leggen wanneer je bezig bent. Vandaag zal ik een paar van mijn favorieten delen.

  Fotoboeken

  IMG_5264

  IMG_5265

  IMG_5266

  IMG_5267

  IMG_5268

  Dit fotoboek is in een woord : fantastisch. Het werk dat hierin staat is heel erg uniek en er wordt werk van zoveel verschillende fotografen in gedeeld, dat er voor iedereen wel iets leuks instaat. Dit is de versie van 2014, er wordt namelijk elk jaar een nieuwe uitgebracht. Het liefste zou ik de hele collectie bij elkaar sparen, maar daar moet ik nog even geduld voor hebben denk ik.

   

  Tweedehands boeken

  IMG_5272 IMG_5273

  Dit zijn boeken die ik heb gevonden bij een tweedehands boekenwinkel. Het is interessant om deze boeken door te bladeren, grappig hoe de fotografie over de jaren heen is verandert. De heftige kleurenbewerkingen in de jaren 90, of de foto’s met enorm veel ruis in de jaren 60. Ik snap dat de ruis natuurlijk niet expres werd toegevoegd, maar het is wel handig om dit soort foto’s te kunnen bekijken als je een fotoshoot wil gaan doen met dit thema. Of gewoon, als je het mooi vind.

  Dit is een boek met foto’s uit de jaren 90 en 00. In dit boek staan verschillende vrouwelijke fotografen die hun werk laten zien. Natuurlijk verschilt het werk heel erg, want elke fotograaf is uniek. Maar sommige dingen komen heel erg met elkaar overeen, dingen die je nu (bijna) niet meer ziet in de fotografie. Zo viel het mij bijvoorbeeld op dat heel veel foto’s in een vierkant werden uitgesneden, en dat de kleuren heel erg versterkt werden.

  IMG_5273

  IMG_5275

  IMG_5274

  IMG_5280

  Dit boek is veel ouder dan het boek hierboven. Er staan foto’s in van bijvoorbeeld 1954, een periode waarvan ik mij, als 19 jarig meisje, natuurlijk weinig van kan voorstellen. Het grappige is dat deze foto’s meer overeen komen met de foto’s die tegenwoordig “hip” zijn, dan de foto’s uit 2000.

  IMG_5276

  IMG_5277

  IMG_5278

  IMG_5279

   

  Filmboeken

  IMG_5281

  IMG_5289

  Het lijkt misschien raar dat ik deze erbij heb gezet in mijn lijstje, maar voor mij is het vrij logisch. De foto’s die in deze boeken geplaatst worden zitten vol met sfeer. De willen de sfeer van de film laten zien in een foto. Dat blijft enorm moeilijk. Natuurlijk kun je een kaarsje neerzetten als je een gezellige sfeer wil laten zien, of een zomers drankje als je een relaxte sfeer wil laten zien. Maar ik heb het hier vooral over kleurgebruik, make-up en kleding. Dit soort boeken kan ik uren lang bekijken.

  Tijdschriften

  IMG_5291

  Tijdschriften zijn een hele goede bron om op de hoogte te blijven van nieuwste trends, kwa kleding maar ook kwa boek design. Als je je werk wil presenteren in een mooie portfolio of als je een boek wil maken voor een klant.

  IMG_5292

  IMG_5299

  IMG_5298

  IMG_5296

  IMG_5294

  De vormgeving van ELLE vind ik prachtig. Hier heb ik dan ook heel veel inspiratie opgedaan voor mijn portfolio boek. Het simpel houden en veel wit gebruiken is echt een trend van nu. Zeker als je het vergelijkt met een aantal jaar geleden, toen felle kleuren en gradients juist heel erg “in” waren.

  IMG_5301

  IMG_5310

  IMG_5309

  IMG_5307

  IMG_5304

  IMG_5303

  Vogue blijft toch wel hét tijdschrift om fashion inspiratie op te doen. Ook hier zie je weer heel vele gebruik van wit en lichte kleuren.

  Liefs, Kyra.

  1 Comment
  1. Peggy maart 14, 2017

   Furrealz? That's mavoulresly good to know.

  Geef een reactie